A polgármesteri munka legnehezebb része, amikor a kilátástalan helyzetben lévő embereken kell segíteni, egy hasonló helyzetben lévő önkormányzatnak.

Nap mint nap találkozok személyesen olyan emberekkel, akik 1-2 ezer forintért könyörögnek, hogy legyen mit aznap enni, vagy ne kössék ki a villanyt. Voltam olyan családnál, akiknél a spór oldala hiányzott és úgy tüzeltek benne. Szomorú, hogy az ajtó vagy az ablak körül ujjnyi rés van sok helyen, mikor kint mínusz 5-10 fok van. Néhol látni, hogy évek óta helyettesítik valamivel az ablaküveget. Szívfacsaró és nehéz megszokni.

Mindent meg kell tennünk azért, hogy ha szerény is, de biztos keresetet tudjunk adni minél több embernek.

Persze vannak próbálkozók is. Ki megszokásból, ki csak teszteli az új polgármestert. Ebben még a kollégáimra kell bíznom magam. Kell egy kis idő, hogy meg tudjam különböztetni a valódi igényt a valótlantól.

De jó lenne, ha nem kéne ilyen problémákkal foglalkozni! Viszont muszáj és nem csak nekem! Vigyáznunk kell egymásra! Szomszédok ismerősök fontos, hogy ebben a hidegben jobban figyeljenek egymásra. Hol nem füstöl a kémény, ki nem tud elmenni a boltba, nem tud befűteni, fát vágni, ellapátolni a havat. Segítsünk egymásnak, vigyázzunk mindenkire!

Remélem, hogy szerdán a bizottság meghozza határozatát és elkezdhetjük a szociális tüzifa kiosztást. Minden erre jogosult egy m3 fát kap. A lakás támogatásban részesülők közül kiesnek a gázzal fűtők és a trükkös különélők. Ennek megállapítása a szociális bizottság hálátlan feladata lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pacin.blog.hu/api/trackback/id/tr94958895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása