mlaci54 2012.11.22. 13:43

Tények

Mivel jelölttársaim szájából több egymásnak ellent mondó információ hangzott el az elmúlt napokban, utánajártam két dolognak.

Az egyik szórólapon leírásra került, hogy "Karosban megoldottuk a munkanélküliséget" A munkaügyi központ legfrissebb adata szerint Karosban 54 álláskereső van, Pácinban 211 és ebből 77-en egy éven túl! Nagyon szomorú!

A másik a közös hivatal kérdése. Felhívtam Nagyrozvágyon Hogya Orsolyát, hogy megismerjem az álláspontjukat és az esetleges lehetőségeket.

Elmondta, hogy a korábbiakban ők háromszor keresték Pácin polgármesterét, hogy tárgyaljanak a közös hivatalról, de sajnos nem jött létre a találkozó - gondolom polgármester úr elhatalmasodott betegsége miatt. Azóta a testületeik szándéknyilatkozatot adtak Ricsének, hogy mivel a mikrotérségben is együtt dolgoztak, jó személyes kapcsolataik is vannak, hozzájuk fognak csatlakozni. Ez ugyan nem döntés, december végéig akarnak határozatot hozni, de nem lát lehetőséget MOST az újra tárgyalásra.

Rákérdeztem, hogy valóban elhangzott-e, a megválasztott új pácini polgármester személyétől függ az együttműködés? Kategorikus nem volt a válasz.

Megtudtam azt is,hogy Ricse és Semjén együtt kiadják a közös hivatal fenntartásához szükséges 2.000 főt, így az ő lehetőségeiket nem sértené ha Pácin, illetve Kis- és Nagyrozvágy alakítana közös hivatalt.

A törvény szerint minden helyi önkormányzati választás után van lehetőség a hivatal közös fenntartásának újra tárgyalására, tehát a mostani megalakulás után legközelebb 2014-ben. Ennek ellenére ha sikerül nyernem, az előbb felvázolt lehetőséget se fogom elvetni, mert egy kialakult helyzetet sokkal nehezebb később megváltoztatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pacin.blog.hu/api/trackback/id/tr924919713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása