mlaci54 2013.01.04. 01:25

Boldog Új Évet!

BUÉK! Ezt mondogatjuk egymásnak, de sokan egész másképp, szorongva és félelemmel gondolnak a jövőre.

Tudjuk, hogy az életünk folyamatos változások sorozata. Előre látható és váratlan események, jó és rossz történések, könnyebb és nehezebb megoldandó feladatok követik egymást. 

De ami a rossz kedvet, a kilátástalanságot okozza, hogy fenekestül fordítják fel körülöttünk a világot. Minden amit már megszoktunk változik. Sokszor nem látjuk miért és kinek jó ez a politika, amit nem beszélnek meg a társadalommal, sokszor rögtönzés jelleggel művelnek.

Ilyen az önkormányzatok világa is. Az állam kiadta a parancsot, hogy visszaállítják a járási hivatalokat. Jöttek emberek, akik rámutattak a munkatársainkra és vitték őket. Adj király katonát! Rámutattak az önkormányzatok vagyontárgyaira, ipi-apacs ez az enyém! Miért? Csak! Mert kitaláltak valamit, de pénzük az nincs hozzá. Marad a rekvirálás. És ki mer ellenállni? Az meg fogja járni! A munkájukat jól végző munkatársakat elviszik, a munkájuk nagyobb részét itt hagyják a maradókra - kevesebb pénzért.

Aztán akik idáig annyira féltették a kis iskolákat, most egy tollvonással központosították, feltételek nélkül tornaórásították és kötelező vallásoktatást írnak elő. Listázzák a gyerekeket hitük szerint, aminek már többször nagyon rossz vége volt ebben az országban.

Lassan kezdtük megtanulni a felelős öngondoskodást, most megpróbálják visszahozni - elismerem sokak igénye ez, - a gondoskodó állam, vagy cár atyuska modelljét, ami és aki élet-halál ura! Megmondja, hogy ki- és mi a jó és a rossz! Az alattvalók pedig igazodnak.

A költségvetésünk töredéke lesz az eddiginek, kényszer házasságra ítélik a településeket. Ugyanakkor egymásnak ellentmondó, joghézagos jogszabályokkal bombáznak, amiket hetente változtatnak, mert már amikor a közlönyben megjelent, elavult fércmunka. A költségvetést 12-szer, a kőbe vésett Alaptörvényt 3-szor módosították - már az Alaptörvény asztala is elavult. (Jelzem Pácinból 4 fő kért dedikált Alaptörvény példányt.)

Közben 2012-ben 28.000 vállalkozás szűnt meg, 2011. évinél is több 4 ezerrel. Január-februárban újabb vegzatúrának teszik ki a vállalkozásokat, jöhet az újabb csúcsdöntés! Így "bővül" a munkahelyek száma! Egyre többen élnek egyre kevesebb segélyből.

Barátaim, ismerőseim kérdezik, hogy érzem magam mint polgármester. Őszintén? Nagyon nehezen viselem azt a tehetetlenséget, amit a sok szegénység láttán érzek. Tudom, hogy csak azzal lennék elégedett, ha mindenkinek lenne munkája aki dolgozni szeretne, de ezt a mai körülmények között szinte lehetetlen megcsinálni. 

változás.PNG

Én ezzel együtt optimista vagyok és mindent megteszek, hogy sok pácininak - ha kicsivel is - könnyebb legyen az élete. Alkalmazkodunk a változásokhoz, új megoldásokat keresünk, megpróbáljuk szebbé és tartalmasabbá  tenni az életet. De ez csak úgy fog menni, hogy aki érez magában erőt, energiát, le tud tenni valamit a közösségünk asztalára, az le is teszi! Egy fecske nem csinál nyarat!

Én nem hiszek a messiásban és nem vagyok mindenható. Nem is ezt vállaltam! De azt igen, hogy összefogom a tenni akaró és alkotó embereket, hogy új minőségeket, akciókat, lehetőségeket hozzunk létre. Azt akarom, hogy jövő ilyenkorra minden nehézség ellenére azt mondhassuk: boldogabb évünk volt 2013-ban mint az előző. Úgy legyen!

Őszintén Boldog Új Évet kívánok mindenkinek, aki Pácinban él!

A bejegyzés trackback címe:

https://pacin.blog.hu/api/trackback/id/tr564997136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása