Ma reggel 9-kor történt meg a jogszabályok szerinti átadás-átvétele a polgármesteri tisztségnek.

Szabó Tíborné alpolgármester asszony adta át a törvényben meghatározott iratokat és kimutatásokat Csonka István  jegyző úr és Zabb László a Megyei Kormányhivatal vezetőjének megbízottja jelenlétében.

Tájékoztatást kaptam az Önkormányzat pénzügyi helyzetéről: a hitel, hitelkeret és kölcsön nagyságáról, a folyamatban lévő pályázat (térfigyelő) és szociális tüzifa vásárlás értékéről, a számlák egyenlegéről és a kifizetetlen számlák listájáról.

Ezek alapján megállapítható, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzete stabil, a megpályázott ÖNHIKI elnyerésével a likviditás biztosítható. Javíthat még a helyzeten, ha az állam a számlatartozásokat és a bérhitelt átvállalja. Ezekről a hamarosan kezdődő tárgyalásokon születik döntés.

Ezen túl megkaptam a költségvetésekkel kapcsolatos iratokat 2010-től és a 2010-2014 időszakot érintő gazdasági programot. 

A következő napokban igyekszem megismerni ezeket a dokumentumokat, de közben a napi teendők is várnak. Meg kell szervezni az Öregek Napját, készülni kell a télre mert jön a havazás és a legfontosabb, a közös hivatal ügye. Holnap tiszteletemet teszem a szomszéd polgármestereknél egy "bemutatkozó" látogatásra - így illik.

A bejegyzés trackback címe:

https://pacin.blog.hu/api/trackback/id/tr164945863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása