Lezajlott a 3. kampánygyűlés is, Gecséné Szerdi Éváé. Súlyos tárgyi tévedéssel nyitott, miszerint megszűnik a hivatal nem megfelelő társulás esetén. "Nem akarok pénzért kuncsorogni se Cigándtól, se Karcsától" - mondta. 

Kár, hogy nem tudott részt venni a kampány gyűlésemen, ahol elmagyaráztam, hogy nincs közös bankszámla és a települések is megtartják önállóságukat, senkinek sehova nem kell kuncsorogni és semmilyen hivatal nem szűnik meg, "csak" közös üzemeltetésről van szó. A véleményem, hogy nem lesz sokkal olcsóbb a sok utazás és egyéb költségek miatt.

Elmondta, hogy ő társadalmi tiszteletdíjas polgármester akar lenni. Én úgy gondolom túl nagy a baj, hogy óraközi szünetekben, vagy délutánonként 5-7-ig azokat a terveket amiket felvázolt meg lehessen oldani. Ráadásul újabb tárgyi tévedés, hogy a polgármester fizetése terheli a falu költségvetését. Erre a falu megkapja az állami normatívát. Ha pedig így van, akkor az a falu érdeke, hogy a polgármester minden energiáját, figyelmét a települése fejlesztésére, működtetésére fordítsa.

Nem tudok finoman reagálni arra a kijelentésre, hogy "Én soha nem voltam semmilyen pártnak a tagja". Nekem a  tükör a mérték.

Hogy mondhatott ilyet a jelölt mosolyogva az emberek arcába, pláne azokéba, akik egy pártban voltak vele, az MSZP-ben? Kizárták az MSZP-ből, mert 2006-ban a saját polgármester jelöltjük ellen kampányolt. Erről jegyzőkönyv van. Előfordul, hogy valaki valamiért megharagszik, vagy nézetet vált ha az érdekei úgy kívánják. Vagy csalódik, de senki nem kérte tőle, hogy erről beszéljen.

Ha viszont felhozta ezt a kérdést, illik az igazat mondani. Egyikünk se ma született. Voltak és vannak sikerei, kudarcai, ballépései, de akkor járunk el helyesen, ha vállaljuk a tetteinket, a véleményünket és a nézeteinket. Nekem az ilyen ember hiteles, még akkor is, ha egyébként nem vagyunk egy platformon.

Tegnap délután elkezdtünk plakátolni is, de mire vége lett a gyűlésnek, jó pár plakátot letéptek. Érdekes ez a mentalitás. A "fej"-től büdösödik a hal szól a mondás. Ha a TV-ben, bizonyos újságokban a nem kívánt ellenfeleket kitakarják, kiretusálják, mit várjunk az emberektől? Ahelyett, hogy jobbat, szebbet, ötletesebbet tennének mellé, versenyben próbálnának győzni, sanda rombolással próbálnak egyesek előnyhöz jutni.

Szóval nagy érdeklődés mellett így halad és fordul finisbe a kampány. Ma és holnap is megyek kopogtatni, ismerősökkel és ismeretlenekkel beszélgetni, meghallgatni a véleményüket, javaslataikat.

Nagyon jó jelnek tartom, hogy tegnap is megtelt a Faluház, az emberek kíváncsiak, aktívak, érdekli őket a sorsuk. Érzik, hogy MOST BELESZÓLHATNAK  a sorsuk alakulásába, módjuk van a valódi alternatívák között, a változásra szavazni. Ma este bemutatkozik Rostás Tamás is, kíváncsian várom.

Remélem a leadott szavazatok száma is tükrözni fogja az eddig tapasztalt aktivitást, mert "Pácinban együtt többre megyünk!" 

A bejegyzés trackback címe:

https://pacin.blog.hu/api/trackback/id/tr274920751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása