Ma letették az esküt a szavazatszedő bizottságok és a választási bizottság új tagjai. Mindenütt teljes a létszám, jöhet a választás.

Előtte azért vár még bennünket három munkás kampány nap és két kampánygyűlés. Úgy érzékelem egyre fokozódik a hangulat a faluban, felbolydult a közösség, ami részben helyén való, mert mikor, ha nem ilyenkor jönnek a felszínre a különböző elgondolások és lángolnak fel az indulatok.

Ez utóbbiakat azért jó lenne kordában tartani, mert vasárnap után hétfő jön és akkor is egymás szemébe kell tudni nézni. Nem szabad tovább aprózni azokat a szellemi és emberi erőforrásokat, amelyeknek szűkén van a falu! Mindenkire, mindenkinek a tudására, erejére és tenni akarására szükség lesz a felemelkedéshez bárki nyeri el a polgármesteri feladatot, mert nagyon nagy a baj.

Folyamatosan csökken a lélekszám, sokan vannak munka nélkül, kevés a jól működő munka- vagy civil közösség, ahol az emberek természetes tenni és adni akarásukat megélhetnék, aktivitásukat kifejthetnék. Pedig enélkül nem lehet elérni, hogy a fiatalok megmaradjanak, pezsgő szellemi és társadalmi életet éljenek, az idősekre még jobban oda figyeljenek.

Látom, sokan olvassák a blogomat, tegnap csúcsot döntöttünk 302 oldal letöltéssel. Ezért kérek mindenkit, hogy a valós, a falu életét érintő problémákat bátran vessék fel jobbító szándékal, de egymást személyében, becsületében se a jelöltek, se a szavazó táborok ne bántsák. Mert vasárnap után hétfő jön.... és ebben még én vagyok a legkönnyebb helyzetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://pacin.blog.hu/api/trackback/id/tr624919189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása