mlaci54 2012.12.21. 00:28

Nem vesztem el

Nem vesztem el, csak sűrű napjaim vannak. Az elmúlt napokban testületi- és bizottsági ülések garmada volt. Megküzdöttünk a kastély átvételével is. 

Át is vettük meg nem is, mivel van benne gáz fűtés, csak hiányzik 300 m gáz vezeték a rákötéshez, és a kiállítás se készült el. Ezért április 30-ra tűztük ki az új határidőt. Közben megszűnik/átalakul az egyik pályázati partner, a múzeum. Minden és mindenki mozgásban van, ígykell a Bodrogköz öröksége pályázatát - hosszabbítás után - befejezni jövőre.

Közben folyamatosan tárgyaltunk a közös polgármesteri hivatal fenntartásáról és ma meg is egyeztünk Bodroghalommal. Ideálisnak látszik ez a kapcsolat, mert így marad meg a legtöbb munkahely és a lakosság is így kapja a legjobb kiszolgálást. Ha ma délután a testületük jóvá hagyja, Csonka István jegyzősége mellett, Pácin gesztorságával hamarosan megalakítjuk a közös hivatalt.

Délelőtt az óvodában részt vettem a karácsonyi ünnepségen. Elragadóak voltak a gyerekek! Közösen énekeltünk karácsonyi énekeket, a katolikus pap beszélt a karácsony értékeiről.

A jóság, az őszinteség világába csöppentem. Van ott egy kisfiú, aki kész színész palánta, de borzasztóan nehéz körülmények között élő családban nevelkedik. Félő, hogy el fog kallódni, ha nem figyelünk oda rá.

Nagyon jó a munkahelyi légkör az óvodában. Melegség, mosoly, odafigyelés feledteti a problémákat. Az iskola átadása után a konyhával összevonva, később bölcsődei férőhelyekkel kiegészítve új intézményünkké válik. Még az éven el kell fogadnunk az alapító okiratát. 

Este közmeghallgatást tartottunk. Több érdeklődőre számítottam. Akik eljöttek, azok viszont aktívak voltak. A rövid beszámolóm után kérdések, vélemények, kérések hangzottak el, amiket a következő napokban kell rendeznünk. Természetesen felvétel is készült, amit a kábel TV műsorára fogunk tűzni az ünnepek alatt.

A holnapi nap se lesz kevésbé esemény dús....

A bejegyzés trackback címe:

https://pacin.blog.hu/api/trackback/id/tr274975654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása