mlaci54 2012.11.20. 10:46

Nagyfeszültség

Tegnap került megrendezésre Nagyné Farkas Anikó kampánygyűlése. A létszám megegyezett az előzőével.

Nem tisztem krónikásnak lenni, nem akarom az eseményeket kommentálni, ott se tettem. Maradjunk abban, hogy nagy feszültséget érzékeltem. Azt tapasztaltam, hogy két téma körül lángoltak fel az indulatok.

Az egyik, hogy a régi, vagy új ösvényen (úton) menjen tovább a falu, a másik, hogy a közös hivatal ügyében kivel, kikkel társuljon a falu. 

Az első kérdésben én az új ösvényt, a nagyobb nyilvánosságot, a több beleszólást, az erkölcsös, nem csak az államtól függő falu vezetést képviselem. Én menedzser szemléletben akarom vezetni a települést, bevonva a lakosságot, felszabadítva a civil tenni akarást, aktivizálva a helyi vállalkozói réteget és megnyerve külső vállalkozókat.

A közös hivatal ügyében egymásnak ellentmondó információk keringenek, hogy ki kivel akar, vagy nem akar társulni. A törvény minden 2.000 fő alatti település számára előírja a társulást közös hivatal fenntartásra. A megválasztásom esetén arra fogok törekedni, hogy Pácinnak minél több előnye megmaradjon, a lakosság minél komfortosabb kiszolgálásban részesüljön a kötelező társulás után is.

Itt is le kell írnom viszont, hogy ez a közös hivatal fenntartás csak kis mértékben érinti a település önkormányzati jogainak csökkenését. Megmarad a saját költségvetés és az önálló bankszámla is. Az állam által a Járási Hivatalokhoz telepített funkciókon túl minden helyi kérdésben megmarad az önállóság. Ami még közös lehet, az a közösen fenntartott szolgáltatások ügye, amiről a testületeknek kell döntenie.

A gyűlés után történt szégyenteljes esetről - bár nagyon felháborítanak, - nem kívánok írni. Úgy látom megvan ennek a falunak az egészséges erkölcsi érzéke, hogy helyre tegye a történteket.

Ezen túl már csak a polgári törvénykönyvből szeretnék idézni a nyilvánossággal kapcsolatban:
"Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához – a nyilvános közszereplés kivételével – az érintett személy hozzájárulása szükséges."   "A nyilvános közéleti eseményen (rendezvényen) résztvevő közéleti szereplő (például egy parlamenti ülésről szóló tudósítás kapcsán az országgyűlési képviselő) nem kifogásolhatja, ha hozzájárulása nélkül közli a sajtó a róla készült felvételt." Márpedig ez egy közéleti, nyilvános rendezvény volt, felesleges jelölt társamnak fenyegetőzni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pacin.blog.hu/api/trackback/id/tr144916084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása